farvernes betydning

årstider og farver

Der findes ikke noget, der kan inspirere os som farver.

Vi lader os inspirere af forårets friske, lysende farver.


Vi inspireres af sommerens klare, fulde farver og efterårets intense og dybe farver, og sidst men ikke mindst inspireres vi af vinteres dunkle farver og svindende lys.

farvernes psykologi

Farverne indvirker på vore liv og stemninger, på vort humør og arbejdsevne. Farver kan give opstemthed, og de kan give en nedtrykt atmosfære.

Rødt giver inspiration, og formidler en atmosfære for gode ideer. Blåt er bedst, når der skal arbejdes med ideerne. Blåt skulle give udtryk for afslappet følsomhed, ro og tilfredshed.

farven blå

blå

Blå er en kølig og beroligende farve, der viser kreativitet og intelligens. Farven symboliserer loyalitet, styrke, visdom og tillid. Farven har en beroligende virkning på psyken. 

I farvenpsykologien siger man at den blå farve er pålidelig og ansvarlig. Den stråler af indre sikkerhed og tillid. 

Farven blå giver følelsen af ro og reducerer stress, og skaber en følelse af ro, afslapning og orden. 

Lyseblå repræsenterer sundhed, healing, ro, forståelse og blødhed og mørkeblå forbindes med viden, magt, integritet og seriøsitet.

Sådan påvirker farven blå dig: Beroliger og afslapper, modvirker kaos og giver en følelse af kølighed og fred.

Shop blåt, klik her

farven sort

sort

Farven sort er en farve, der kan passe ind i næsten alle steder, for at tilføje kontrast og få de andre farver til at skille sig mere ud.
Sort er farven på det skjulte, det hemmelighedsfulde og det ukendte. Den skaber en stemning af mystik og holder tingene for sig selv, skjult for resten af omverdenen. 

I farvepsykologi betyder sort magt og kontrol, og den holder fast på informationer og ting i stedet for at dele dem med andre. Sort er skræmmende, uvenlig og utilnærmelig, på grund af den magt den udstråler. Den kan forhindre to-vejs kommunikation på grund af dens negative udstråling. Sælgeren, som er helt klædt i sort, vil helt sikkert få solgt en masse, men han vil ikke få mange venner. 

 Bruger man andre farver sammen med sort, tilfører man den positiv energi, hvilket kun kan anbefales. Farven sort bør ikke stå alene.

farven grå

grå

Farven grå er hverken sort eller hvid. Den er overgangen mellem de 2 farver. Jo tættere grå kommer på sort, jo mere dramatisk og mystisk bliver den. Jo tættere den grå farve kommer på sølv eller hvid, jo mere lysende og levende bliver den.

Grå er stabil, hvilket skaber en følelse af ro.
Lysegrå er afslappende og beroligende.

Grå er kontrolleret. Den har en stabiliserende effekt på andre farver den kommer i kontakt med, nedtoner de stærkere og klarere farver, og oplyser de blødere farver. Den grå farve er sjældent en perfekt blanding a f sort og hvid – ofte har den elementer af andre farver, såsom blå, grøn, pink, lilla eller gul i sig. Det opløfter og aktiverer den.

farven hvid

hvid

Ærbødighed, jomfruelighed, intethed, renlighed, ro, ydmyghed, præcision, uskyld, ungdom, fødsel, vinter, sne, godhed, ægteskab, kold, klinisk og sterilitet. 

mere på vej

farven rød

rød

 

mere på vej

farven gul

gul

 

mere på vej

farven grøn

grøn

mere på vej

farven lilla

lilla

mere på vej

farven orange

orange

mere på vej

farven pink

pink

mere på vej

farven turkis

turkis

mere på vej

farven brun

brun

mere på vej

.

Her er mere på vej

Tak for din tålmodighed